Ernie Els Wines

Ernie Els Wines

Golfproffset som blev vinmakare

Ernie Els är en av de mest berömda golfspelarna genom tiderna, med en mängd imponerande segrar och flera gånger rankad världsetta. Lika framgångsrik har han varit i sin satsning på vin, som började som ett samarbete med en av Sydafrikas stora vinprofiler, Jean Engelbrecht på närbelägna Rust en Vrede. Mycket uppskattade och prisvärda är den serie viner som fått namn efter Ernie Els mäktiga golfsving och som också kommit att bli hans eget smeknamn: Big Easy.

Idag står Ernie Els stadigt på egna ben. Tillsammans med Louis Strydom, som har den dubbla rollen som vinmakare och verkställande direktör, har han skapat en vinportfölj av allra högsta klass. 

Under sina otaliga resor världen över till olika tävlingar växte Ernie Els vinintresse. Förebilderna fann han i Frankrike, främst i Bordeaux. Idag producerar Ernie Els Wines en rad förnämliga endruvsviner och blends baserade på klassiska franska druvor med Cabernet Sauvignon i spetsen.

På egendomen finns ett imponerande rum som rymmer alla de pokaler och troféer som Ernie Els spelat hem under sin långa karriär. Ännu mer imponerande är sättet på vilket han valt att använda sina prispengar. Hans son Ben är autistisk och Ernie Els har satsat många miljoner på ett forskningscenter kring sjukdomen.

  • Ernie
  • Els
  • Wines