Serafini & Vidotto

Serafini & Vidotto 

Historien om Serafini & Vidotto började 1986 då två unga vinproducenter slog sig samman och handlar om vänskap, passion, engagemang och respekt för marken. Resultatet är mångfaldigt prisbelönta viner med intensiv smak av entusiasm!
Francesco Serafini och Antonello Vidotto har känt varandra sedan skoltiden. Båda är oeneologer/vinbönder med massor av nedärvt kunnande och med en gemensam vilja att förnya och förena gammalt och nytt.

Francesco är den pratglade som tar hand om kontakterna utåt och arbetar hårt i källaren. Antonello är vingårdens själ och den som har huvudansvaret för odlingarna.

Tillsammans har de skapat en fantastisk vingård på 20 hektar i hjärtat av Veneto, som präglas av hänsyn till naturen och landskapet. Bakom framgångarna ligger ett banbrytande arbete där man med hjälp av mikroorganismer ökat vinrankornas motståndskraft i stället för att använda kemiska bekämpningsmedel. Konstgödningen är borta till förmån för kompost och markbearbetning, skördeuttaget är lågt och alla druvor skördas för hand.

Resultatet efter trettio års hårt arbete är mycket välmående vingårdar och viner med massor av doft, smak och karaktär.