Sandhi Wines

Sandhi Wines

Kalifornien möter Bourgogne hos Sandhi Wines

Toppduon Sashi Moorman och Rajat Parr har skördat stora framgångar med Sandhi Wines som de grundade 2010. Finess, balans och elegans är ledord för deras kaliforniska viner med inspiration från de stora förebilderna i Bourgogne.

Sandhi är ett ord från sanskrit som betyder samarbete. Det syftar både på samarbetet egendomen har med de odlare som levererar en del av druvorna och det succéartade samspelet mellan vinmakaren Sashi Moorman och sommelieren Rajat Parr. Moorman med sin passion för perfekta vingårdslägen och Parr med sin gedigna bakgrund som sommelier och en provningserfarenhet som rymmer all världens viner.

Vinmakning som bildat ny skola i Kalifornien

Sandhi är beläget i Santa Rita Hills i Santa Barbara County. Här har duon förvärvat gamla och nya vingårdslägen i sluttningar som kyls av vindar från Stilla havet och med ovanligt mineralrika jordar. Fingertoppskänsla för att hitta lägen med rätt mikroklimat och geologiska förutsättningar är en del av grunden för framgångarna.

Omsorgsfull odling utan bekämpningsmedel eller konstgödsel, tidig skörd, lågt skördeuttag, jäsning av hela druvklasar, minimering av svavel och lagring på neutrala fat eller betongtankar ger finessrika viner med utsökt balans. Duons sätt att göra vin har numera bildat skola i Kalifornien.

Samma framgångskoncept tillämpas också på parets två andra samarbetsprojekt, Domaine de la Côte, en vingård i Santa Rita Hills vars viner av Pinot Noir gjort stor succé och egendomen Evening Land i Willamette Valley i Oregon med den berömda vingården Seven Springs.

  • Sandhi
  • Wines