Sandhi Wines

Sandhi Wines

Kalifornien möter Europa

Den världsberömde sommelieren Rajat Parr och vinmakaren Sashi Moorman är två av USA:s mest omtalade vinprofiler. Tillsammans grundade de Sandhi Wines 2010 och har snabbt vunnit världsrykte framför allt för sina finessrika och balanserade Chardonnayviner.

De delar en vinfilosofi som går ut på att premiera finess, struktur och balans och undviker konsekvent svulstiga aromer, hög alkoholhalt och tydlig ekfatskaraktär, vilket kännetecknar många andra kaliforniska viner. Här leds tankarna snarare till Europa och klassisk Bourgogne av högsta kvalitet.

Genom att skörda druvorna när de nått perfekt fenolisk mognad och balans håller man alkoholhalten nere och lyfter fram mineraliteten och de eleganta tonerna av citrusblommor, citron och lime.

Sandhi Wines är beläget i Santa Rita Hills i Santa Barbara County. Parr och Moorman har förvärvat gamla och nya vingårdslägen med svala, nordvända sluttningar som kyls av havsvindarna och som har ovanlig jordmån med hög mineralhalt och inslag av fossiler.

Odlingarna sköts ekologiskt och vinerna jäser med druvornas naturliga jäst. Alla varianter av Chardonnay – från instegsvinet Santa Barbara County till den legendariska Sanford & Benedict – har genomgått malolaktisk jäsning utan omrörning av jästfällningen. Inga tillsatser förekommer och de färdiga vinerna lagras på neutrala fat eller betongtankar.

Rajat Parr och Sashi Moorman driver tillsammans också Domaine de la Côte i Santa Rita Hills, vars viner av Pinot Noir gjort stor succé och dessutom egendomen Evening Land i Williamette Valley i Oregon med den berömda vingården Seven Springs.

sandhiwines.com

  • Sandhi
  • Wines