Vining

Vining

Spanska Almudena Imhof är en färgstark och dynamisk kvinna som ligger bakom nystartade Vining. Ett av hennes mål är att förse världen med förnämliga spanska viner, lyfta fram det unika med varje spansk vinregion och visa upp det "nya Spanien". Först ut är Galicien i nordvästra Spanien, men fler distrikt är på gång, bland annat Rioja och Navarra.

Vinings succé heter Folklore Albariño och kommer från Rias Baixas och underregionen, Val do Salnés, känt för sina friska och aromatiska viner med aptitretande syra. Folklore produceras av druvor från kontrakterade odlare vid vineriet Pazo Cilleiro i samarbete med den välkände vinmakaren Pepe Rodriguez.

I Galicien ger svalkande vindar från Atlanten smakrika viner med fin syra. Sedan medeltiden har man nästan uteslutande odlat vitt vin här, och det är den lokala druvan Albariño som dominerat sedan dess. De stora framgångarna har skett i modern tid, sedan Rias Baixas blev en egen appellation på 1980-talet. Druvan är också mycket populär i grannlandet Portugal, men där med stavningen Alvarinho.

Vita torra viner

Spanien

  • Vining