The Per Gessle Selection

The Per Gessle Selection

Viner i The Per Gessle Selection

Utvalda viner av Per Gessle

Många artister och tv-personligheter har idag sitt namn på vinflaskor. Men det är skillnad på kändisvin och kändisvin. När Per Gessle presenterar The Per Gessle Selection, sker det både mot bakgrund av hans stora intresse för bra viner och en djupgående kunskap kring konsten att skapa dem. I samarbete med några av vinvärldens mästare har han kreerat en serie av personliga favoriter.

Juvelen i kronan är tveklöst den lyxiga Blanc de blancs som han gör i samarbete med Champagnehuset Pierre Péters ägare, Rodolphe Péters. The Improver är baserad på Chardonnaydruvor från Grand Cru-vingårdar i bland annat Le Mesnil-sur-Oger, framställd enligt solerametoden med vin från inte mindre än femton olika årgångar i en unik blend. Med Champagnehuset Charles Ellner i Epernay har Per Gessle skapat ytterligare två Champagner bestående av Chardonnay och Pinot Noir, dels cuvéen The Pleaser, dels en rosévariant med namnet The Convincer.

Sommartider, Furet, Kurt & Lisa och Fru Nordin

Franske vinmästaren François Lurton är samarbetspartner kring ett vitt vin och en rosé, båda med namnet efter en av Pers absolut största hitlåtar: Sommartider. Den vita versionen är en mix av Lurtons favoritdruva Sauvignon Blanc och Gros Manseng, den rosa är helt baserad på Syrah från Gascogne.

Två röda viner har mycket personlig anknytning till Per Gessle. "Furet" är namnet på såväl det Syrahdominerade vinet som den stadsdel i Halmstad där Per växte upp. "Kurt & Lisa" är en hyllning till Pers föräldrar och etiketten pryds av deras bröllopsbild. Båda de röda vinerna är gjorda på familjen Allegrinis egendom Poggio al Tesoro i Bolgheri i Toscana.

"Fru Nordin" är ytterligare en titel ur Per Gessles låtskatt och också namnet på det alkoholfria vita vin som portugisiska producenten JM da Fonseca gör.

  • Per
  • Gessle
  • Selection