Guardian Peak

Guardian Peak

Viner att njuta av från Guardian Peak

Guardian Peak, som är vackert beläget högt upp i Helderberg Mountains grundades 1998. När Jean Engelbrecht, som är en av Sydafrikas mest berömda vinmakare och känd för de lyxiga röda vinerna från egendomen Rust en Vrede, skapade Guardian Peak hade han ett annat fokus – att skapa extra prisvärda viner. Viner att njuta av ofta.

"Inget liv är komplett utan vin", säger Jean Engelbrecht. Kombinationen mat och vin passar bra in i moderna människors livsstil och vinerna härifrån kan beskrivas som moderna, men med överraskande lågt pris i förhållande till kvaliteten. 

Guardian Peak producerar mest röda endruvsviner av Cabernet Sauvignon, Merlot och Syrah, samt ett vitt vin av Sauvignon Blanc. Druvorna köps in från kontrakterade odlare i olika distrikt vilket ger vinmakaren Philip van Staden och hans team stora möjligheter att välja det allra bästa i varje årgång. Kontrakten löper långsiktigt då relationen mellan odlare och vinmakare måste få utvecklas över tid.

På Guardian Peak experimenterar man också med olika tekniker för vinfiering och lagring - allt från jäsning i hela klasar till användning av lerkärl vid sidan av traditionella fat. Målet är att maximera kvalitet och tillgänglighet. Förutom endruvsvinerna gör Guardian Peak också en mycket uppskattad Rhôneblend med den traditionella druvmixen Shiraz, Mourvèdre och Grenache, en perfekt kombination av Nya Världens frukt och Gamla världens komplexitet.

  • Guardian
  • Peak