Domaine Arnaud Ente

Domaine Arnaud Ente

Räknas till de riktigt stora

Arnaud Ente är en småskalig producent i Bourgogne vars rykte vuxit varje år sedan starten 1992. Han är skolad hos de allra bästa och har arbetat hos storheter som Coche-Dury och Comte Lafon innan han blev sin egen. 

Domaine Arnaud Ente omfattar elva små vingårdar, samtliga mindre än en hektar, och produktionen är liten, men sett till kvalitet räknas de viner Arnaud Ente och hans fru Marie-Odile skapar till de riktigt stora. De fåtal flaskor som kommer från de sammanlagt fem hektaren vingårdsmark har strykande åtgång på den internationella marknaden.

Arnaud Ente är känd för extremt låga skördeuttag, man skördar sent när druvorna nått maximal mognad och de färdiga vinerna kännetecknas av ett djup utöver det vanliga med tydlig mineralitet och utsökt balans mellan frukt och syra. Egenskaper som förlänat Arnaud Ente smeknamnet "Geniet från Meursault".

Precision, renhet och finess är nyckelord för vinerna från egendomen, oavsett om det gäller instegsvinet Bourgogne Chardonnay som är allt annat än ett enkelt vin eller domänens Puligny-Montrachet. Juvelen i kronan är prestigevinet La Sève du Clos som kommer från en odlingslott på 0,32 hektar med stockar som är en bra bit över hundra år gamla.

  • Domaine
  • Arnaud
  • Ente
  • Meursault