Domaine Arnaud Ente

Domaine Arnaud Ente

Domaine Arnaud Ente en av de stora i Meursault

Domaine Arnaud Ente är en av de bästa egendomarna i Meursault och monsieur Ente själv är en av Bourgognes allra mest hyllade vinmakare som verkligen förtjänar smeknamnet "Geniet från Meursault".

Domänen består av elva små vingårdar på sammanlagt knappa 5 hektar, men även om ägorna är små görs här viner som räknas till de verkligt stora. Efter att ha arbetat hos andra storheter som Comte Lafon och Coche-Dury öppnade Arnaud och hustrun Marie-Odile sin egen verksamhet 1992. Här handlar det om verkligt småskaligt vinhantverk. Hela arbetsstyrkan består av endast två anställda som tillsammans med ägarparet sköter hela produktionen.

Arnaud Ente lämnar inget åt slumpen

Arnaud Ente är en perfektionist som inte lämnar något åt slumpen, vare sig i vingården eller i vinkällaren. Han skördar tidigare än de flesta, men alltid vid exakt rätt tidpunkt för perfekt mogna druvor, och skördeuttaget är extremt lågt. Kritikerna menar att han är en av de allra största vinmakarna i hela Côte de Beaune.

Precision, renhet och finess är nyckelord för vinerna från Domaine Arnaud Ente och alla har det gemensamt att de levererar över klassificeringen som anges på etiketterna. Instegsvinet Bourgogne Chardonnay är allt annat än enkelt och kan lätt tävla med viner på högre kvalitetsnivå. Prestigevinet La Sève du Clos är en eftersökt raritet från en odlingslott på bara 0,32 hektar där Chardonnaydruvorna växer på mer än hundraåriga vinstockar.

  • Domaine
  • Arnaud
  • Ente
  • Meursault