Yarra Yering Vineyards

Yarra Yering, modigt, komplext och elegant

Yarra Yering är en av de äldsta och mest hänförande vingårdarna i Victoria's Yarra Valley. Egendomen grundades av Dr Bailey Carrodus år 1969. Han var särskilt förtjust i de klassiskt eleganta vinerna från Europa och sökte omsorgsfullt efter en växtplats som kunde frambringa viner av samma kaliber.

Vid foten av Warramate Hills fann Dr Carrodus vad han sökte efter. Vingården döptes till Yarra Yering och första årgången lanserades 1973, vilket kom att bli det första offentliga vinet från Yarra Valley på 50 år. Dr Baileys viner och vision har gett Australien ett nytt och sofistikerat uttryck av australiensiskt vin och idag klassas egendomens viner som de främsta i Australien.

Sarah Crowe hyllad vinmakare bakom Australiens mest framstående viner

Med fullödig erfarenhet har Yarra Yerings nuvarande vinmakare Sarah Crowe anammat arvet och den vision som Dr Carrodus så tydligt fastställt. Sarah är en intuitiv vinmakare med hantverksmässig precision och en unik känsla för var detalj. Genom att följa naturens förutsättningar och arbeta långsiktigt lyfter hon det vackraste ur var växtplats och producerar viner som är i en klass för sig.

I augusti 2016 – kort efter Sarah Crowes första årgång 2014 – tilldelades hon en av branschens största utmärkelser genom att koras till 2017 Winemaker of The Year, av James Halliday. Därtill kammade Yarra Yering hem titeln Winery of The Year i 2022 Halliday Wine Companion Awards och vinet Yarra Yering Dry Red No. 1 2019 korades till Wine of the Year.

Komplexitet, kraft och elegans

Längs nordliga sluttningar vid foten av Warramate Hills sträcker sig egendomens närmare 30 hektar av vingårdar. Vingårdarna som är rika på grus och lera har odlats naturligt under alla år, vilket format välmående jordar som är rika på naturliga mineraler. God solexponering och dränering ger perfekt mogen frukt och ett djupt och rent uttryck. Alla druvor hos Yarra Yering plockas för hand och sorteras noggrant i vineriet. Vissa viner jäser tillsammans med sina stjälkar. Lagring sker på franska ekfat. Ålder, storlek och mognadstid varierar beroende på vinstilen.

Dry Red No. 1 är Yarra Yerings original, ett vackert strukturerat vin på merparten cabernet sauvignon tillsammans med malbec, merlot och petit verdot. Dry Red No. 2 är en mjukt balanserad shiraz med en touch av viognier och marsanne. Därutöver tillverkar egendomen alltifrån djupt koncentrerad shiraz till sofistikerad, svalodlad pinot noir och burgundiskt elegant chardonnay.