Nakkal

Nakkal skapar minnesvärda viner i Uruguay

Nakkal är vår nyaste producent och det i ett spännande vinland som kanske inte många har hört talas om. Här handlar det nämligen om Uruguay, vars viner är på frammarsch. Nakkal startades av tre vänner, Santiago Degásperi, Nicolás Monforte och Bruno Bresesti, med den tydliga målsättningen att göra viner med stor respekt för druvan, naturen och terroiren.

Nakkals vinmakningsfilosofi är glasklar, de lägger sig i vinmakningen så lite som möjligt och låter druvorna, omgivningen och naturen tala. Kvaliteten är alltid av högsta vikt och i dag de äger ett par hektar vingårdar.

Nakkal skapar flera olika viner och under 2024 kommer vi att erbjuda både en Pet Nat (orange vin) och ett rött vin på druvan tannat som släpps senare i vår. 

Nakkal Simple Orange ska avnjutas så här!

Nakkal Simple Orange är Pet Nat på druvan Muscat Ottonel från regionen Canelones i Uruguay. Det är ett vin som tar plats och sticker ut från mängden. Vinet är aromatiskt och druvtypiskt, med hög syra, fin sälta, tanniner och ett frisk avslut som kommer av den pärlande moussen.

Druvorna till Nakkal Simple Orange fottrampas och jäser endast med hjälp av naturlig jäst i tio dagar innan det buteljeras och får avsluta sin jäsning på flaska. Vinmakarna förlitar sig på tekniker som är lika gamla som de är effektiva. 

De tycker själva att Nakkal Simple Orange ska avnjutas på följande sätt:

"En våreftermiddag, liggande på gräset".

  • nakkal
  • uruguay
  • petnat
  • orangevin
  • tannat