Snowden Vineyards

Snowden Vineyards i natursköna Napa Valley

På Vaca-bergens östliga sluttningar i natursköna Napa Valley ligger Snowden Vineyards. Egendomen sträcker sig över historisk mark, där vindruvor har odlats sedan 1878. Familjen Snowden har haft glädjen att förvalta denna egendom sedan 1955 och verkar för mångfald och ett balanserat ekosystem. Majoriteten av Snowden Vineyards 55 hektar är skog och natur, endast 9 hektar är vinodlingar. Det ger en fantastisk mångfald, både genom naturen och dess djurliv – Snowden delar egendomen med alltifrån bergslejon och prärievargar till mullvadar och tusenfotingar. Vingårdarna sköts hållbart och i största möjliga mån efter ekologiska principer.

Snowden Vineyards drivs idag av andra och tredje generationens vinproducenter. Sedan 2005 är är Diana Snowden Seysses vinmakare. Hon tog oenologiexamen från University of California år 2001 och arbetade under sina studier på flera välrenommerade vingårdar i både Napa Valley och Bourgogne. Sedan 2003 är Diana också vinmakare på en av de främsta vinegendomarna i Bourgogne; Domaine Dujac. 

Eleganta viner som ger det bästa av två världar

Diana har en fantastisk förmåga att förena sina gedigna kunskaper från Napa Valley och Bourgogne och tillverkar eleganta och balanserade viner som speglar växtplats och årgång på ett ärligt och genuint vis. Hon beskriver vinmakningen som naturlig och okomplicerad och vill ingripa så lite som möjligt varefter vinerna jäser naturligt och utan tillsatser. Lagring sker på både gamla och nya franska ekfat och vinerna vilar på sin jästfällning innan buteljering.

Snowden Vineyards är framförallt kända för sina exklusiva, prisade viner på druvan cabernet sauvignon, men egendomen tillverkar också viner på exempelvis merlot, petit verdot och sauvignon blanc. Kombinationen av historia, unika växtplatser, naturlig vinframställning, passion och gedigen kunskap gör vinerna från Snowden Vineyards eleganta, personliga – och inte minst – hett eftertraktade.