Mitolo Wines

Mitolo Wines

Eleganta viner från Down Under

Frank Mitolos familj kom från italienska Abruzzerna till McLaren Vale i Australien i mitten av 1950-talet. Med sig hade de kärleken till jorden och till mat och vin. Frank arbetade i familjens potatisfirma och i mitten av 90-talet gick han en vinmakarkurs och började odla vin för familjens behov och till sina vänner.

McLaren Vale tillhör världens bästa områden för vinodling och Franks "husvin" fångade intresset hos en av Australiens stora vinprofiler, vinmakaren Ben Glaetzer. Båda drömde om att skapa vin som förmedlade det ultimata intrycket av McLaren Vales jordar. Affärsplanen bestod av sex ord skrivna på baksidan av en servett: individualitet, integritet, kvalitet, renhet, elegans och kraft. 

Det första kommersiella vinet var en Shiraz med namnet GAM, döpt efter Franks barn Gemma, Alex och Marco. Premiärårgången var 2000 och succén var omedelbar. Idag producerar Mitolo ett tiotal viner av olika druvor, men de är främst berömda för sina varianter av Shiraz som ger storartade viner i McLaren Vale vars svala vintrar och varma sommar passar druvan perfekt.

Vingårdarna sköts så naturnära som möjligt och täckodling med andra grödor mellan rankorna minskar behovet av besprutning och hindrar jorderosion. Gödningen står familjens höns för och regnvatten klarar vattenförsörjningen.

Mitolos vision att skapa hantverksmässiga viner i världsklass och med en alldeles egen stil är uppfylld med råge!

mitolowines.com.au

  • Mitolo
  • Wines