Pichler-Krutzler

Pichler-Krutzler

När två blir ett

Elisabeth Pichler-Krutzler (dotter till FX Pichler) och Erich Krutzler kommer från varsin anrik, österrikisk vinfamilj – hennes från Wachau, hans från Burgenland. Sedan de 2006 grundade sin egendom har framgångarna kommit i tät följd, för här handlar det om högklassigt hantverk utan inslag av tjusiga trender.

Weingut Pichler-Krutzler har sin bas i staden Dürnstein i distriktet Wachau. På sluttningarna runt Donau har man tillgång till några av de förnämsta vingårdslägena med gamla stockar av Riesling och Grüner Veltliner, för det är de vita vinerna som dominerar, även om man gör en smula rött av druvan Blaufränkisch.

Tillsammans gör de viner baserade på respekt för naturen och hållbar odling. Varje vin hos Pichler-Krutzler speglar sin terroir rent och enkelt. Ingen blandning av vingårdslägena sker, ingen koncentration av druvsaften, ingen filtrering och inga tillsatser förekommer över huvud taget. Det räcker med de allra bästa druvorna från de bästa lägena, hanterade med intelligens i stället för teknologi.

"Vårt mål är att komma i närheten av att göra storartade viner", menar paret Pichler-Krutzler ödmjukt. Det målet har man nått med mycket god marginal. De hyllas unisont för sina kompromisslösa viner som får mycket höga betyg av internationella vinskribenter.

"Making great wines is actually very simple – it is maybe why they are so rare!" säger Erich....

pichler-krutzler.at

  • Pichler
  • Krutzler