Domaine Jules Desjourneys

Domaine Jules Desjourneys

Unik biodynamisk Beaujolais

Bakom Jules Desjourneys döljer sig Fabien Duperray, som efter 25 år som agent åt prestigefyllda producenter i Bourgogne fick chansen att köpa egen vinmark i Beaujolais. Hans biodynamiska och unika Beaujolais har fått vinvärlden att häpna och vingårdarna omfattar idag ägor i Fleury, Morgon och Moulin-à-Vent.

Efter tätt samarbete med storheter som Coche-Dury, Perrot-Minot och Domaine Romanée-Conti, är det inte konstigt att vinerna är Bourgogneliknande. Hela vinframställningen är ekologisk. Gamaydruvorna kommer från urgamla stockar, några är över hundra år gamla, och skördeuttaget är extremt lågt.

Vid vinifikationen jäser druvorna i hela klasar ofta under en månad eller mer, och den malolaktiska jäsningen är alltid sen. Vinerna buteljeras utan klarning eller filtrering efter 12-18 månader på fat och ytterligare ett halvår på butelj innan de släpps till försäljning. Produktionen är mycket liten, bara några hundra lådor. De unika vinerna har fått ett strålande mottagande och höga betyg av internationella vinkritiker. David Schildknecht skrev i ansedda The Wine Advocate: "Några av de mest anmärkningsvärda Beaujolaisviner jag träffat på och som kanske någonsin skapats".

Till de röda succéerna i Jules Desjourneys portfölj fogas nu flera vita, extremt välgjorda och terroirdrivna Bourgogner från klassiska distrikt i Maconnais, söder om Côte d´Or. De är ett samarbete med Fabien Duperrays gode vän Christophe Thibert som äger vingårdarna. De vita vinerna har samma elegans och djup som sina namnkunniga grannar i Côte de Beaune.

julesdesjourneys.fr

Vita torra viner

Frankrike

Röda viner

Frankrike

  • Domaine
  • Jules
  • Desjourneys
  • Bourgogne
  • Beaujolais