Domaine Perrot-Minot

Domaine Perrot-Minot

Eftertraktade viner från Bourgogne

Perrot-Minot i Morey St Denis är en av de mest uppmärksammade vinegendomarna i Bourgogne. Här produceras unika viner i toppklass av Chistophe Perrot-Minot som är fjärde generationen sedan egendomen kom i familjens ägo 1870. Sedan han tog över 1993 har vinerna nått världsrykte.

Perrot-Minot förfogar över 11 hektar egna vingårdar med mycket gamla stockar i Chambertin, Chambolle-Musigny, Nuits St Georges och Morey St Denis. I vingårdarna pågår ett ständigt arbete av Christophe och hans medarbetare, helt utan konstgödning eller bekämpningsmedel.

Cristophe Perrot-Minot köper dessutom in mycket små mängder druvor från andra odlare under strikt reglerade former. Han sköter dessa vingårdar som om de vore hans egna och har till och med egna plockare som skördar druvorna och bestämmer exakt när det ska ske. Allt för att ha fullständig kontroll på kvaliteten.

Avkastningen är mycket låg och hela hanteringen är minutiös, vilket förklarar den enastående kvaliteten Perrot-Minots koncentrerade viner håller med perfekt balans och imponerande elegans.

Vinerna är så eftersökta att de blivit föremål för förfalskning. För att förhindra det förses buteljerna med en speciell liten halsetikett som gör det möjligt att spåra varje enskild flaska digitalt.

perrot-minot.com

Röda viner

Frankrike

  • Domaine
  • Arnaud
  • Ente
  • Meursault