Lammrecept
2 lammracks (à ca 500 g) rumstempererad
2 vitlöksklyftor, krossade
4 kvistar rosmarin
2 msk olivolja
1 msk smör
Salt och peppar
Pistage och örttäcke
1 dl hackade pistagenötter
1 dl hackad persilja
2 vitlöksklyftor, finhackade
1/2 dl olivolja
1 citron, juice och zest
1/2 tsk salt
1/2 dl panko ströbröd
Bönsallad
2 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
1 schalottenlök, finhackad
1 dl kapris, grovhackad
1 citron, juice och zest
1 liten burk(180g) hackade soltorkade tomater i olja 100g hyvlad pecorino
Sätt ugnen på 150°C.
Tillsätt pistagenötter, persilja, citronjuice, zest, olivolja, salt och peppar i en mixer och pulsa till en korning konsistens. Tillsätt i pankon och rör om.
Krydda köttet runt om med salt och peppar.
Bryn köttet runt om i 2 msk olja i en ugnfast stekpanna. Tillsätt vitlök, rosmarin och smör i stekpannan. Låt steka med någon minut.
Ställ åt sidan och låt svalna något.
Gnid in pistage och persiljeblandningen på oansidan av racksen,
Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet.
Tillaga i mitten av ugnen ca 25 minuter, tills innertemperaturen är 55-58°C.
Ta ut köttet och låt vila ca 15 minuter.
Blanda upp de sköljda bönorna, hackad schallottelök, kapris, soltorkade tomater, pecorino, citronjuice och zest. Salta och peppra,
Klart att servera - matcha med Borgogno Langhe Rosso!