Racines

Racines - det bästa av två världar

Racines föddes ur idén om att hämta det bästa från två världar – vingårdar av högsta klass i Kalifornien och traditionsrikt hantverkskunnande från världsberömda franska vinhus. Racines resa började långt tidigare när Justin Willett arbetade som vinkypare på en restaurang i Los Angeles omgiven av högklassiga viner, men där några stack ut lite extra och blev de viner han köpte in mest. Champagne från namnkunniga Chardonnayspecialisten Pierre Péters (se bild!) och Bourgogne från toppfirman Domaine de Montille.

Justin Willett lämnade krogen och gjorde snabbt succé med sitt nystartade Tyler Winery. Étienne de Montille och hans vinmakare Brian Sieve var vid samma tid nyfikna på att hitta nya utmaningar utanför Frankrikes gränser. De reste runt i Kalifornien på jakt efter de absolut bästa vinmarkerna och fann dem i Santa Rita Hills där de fick kontakt med Justin Willett. Champagnemästaren och vännen Rodolphe Péters anslöt och plötsligt fanns allt på plats för att skapa fantastiska viner under etiketten Racines.

Druvorna kommer från de allra mest berömda vingårdarna som Wentzlau, Bentrock och Sanford & Benedict. Här finns mineralrika jordar och några av de äldsta vinstockarna i Santa Rita Hills. Här skapar de tillsammans viner som är en kombination av kalifornisk terroir, franskt vinmakande och i samklang med naturen. Resultatet är ovanligt smakrika, harmoniska viner med elegant kryddighet och mycket god lagringspotential.

Chardonnayvinerna är gnistrande, terroirdrivna och energiska viner med utsökt elegans och perfekt balans. Pinot Noir görs med icke avstjälkade druvklasar till stor del och med regelbunden nedpressning av skalmassan under jäsningen, på bästa Bourgognevis.