Evening Land Vineyards

Evening Land Vineyards

Drömteamet bakom Evening Lands bästa lägen

2014 tog sommelieren Rajat Parr och vinmakaren Sashi Moorman över Evening Land Vineyards i Oregon. Två av USA:s mest välkända vinprofiler blev snabbt kultförklarade för sina Bourgogneinspirerade från fantastiska vingårdslägen.

Parr och Moorman är ett riktigt drömteam som med sin imponerande kompetens och sitt sinne för detaljer lyft fram storheten i vinerna från Evening Land, en egendom som tidigt satte Oregon på vinkartan. Evening Land, som omfattar dryga 36 hektar, ligger i ett av toppdistriktet Willamette Valleys svala områden, Eola-Amity Hills. Mest berömd är vingården Seven Springs som planterades redan 1984.

Biodynamiska odlingar

Odlingen är helt biodynamisk och sker utan bevattning vilket tvingar rankornas rötter att söka sig djupt ner i den vulkaniska och järnrika jorden. De svala vindarna som drar in från Stilla havet på eftermiddagen mildrar hettan och gör att druvorna mognar långsamt.

Här råder perfekta förhållanden för Pinot Noir som är den dominerande druvan. Den ger ett elegant, mineraldrivet vin av högsta klass som för tankarna till Bourgogne, tack vare Parrs och Moormans känsla för perfekt balans mellan kraft och elegans. Det mest kända röda vinet kommer från den allra högst belägna delen av vingården Seven Springs, som kallas La Source.

Flera framgångsrika vinprojekt

Evening Land producerar också utsökta vita viner av Chardonnay. Det topprankade vita vinet heter Summum, ett superbalanserat och elegant vin som lätt kan förväxlas med klassisk Bourgogne från Meursault eller Corton-Charlemagne.

Summum är latin för "det yttersta" och det representerar verkligen toppen av toppen och bjuder på en stor vinupplevelse. Druvorna kommer från 14 rader vinrankor som växer i en smal, stelnad lavaström i hjärtat av vingården.Rajat Parr och Sashi Moorman driver ytterligare två framgångsrika vinprojekt tillsammans i Santa Rita Hills i Kalifornien: Sandhi Wines och Domaine de la Côte.

  • Evening
  • Land
  • Vineyards