MVØ - Macération Vogelgarten ø Intrant

  • 2021
  • Domaine Weinbach
  • Frankrike, Alsace

349 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 90541

Sortiment Systembolagets tillfälliga

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 14,5 %

Orangevin

Karaktär

Detta orange-vin har en förförande blommig näsa med inslag av grapefrukt och rosor. Friskt och generöst medelfyllig, med en mild syra och mjuka tanniner. Lång eftersmak med en behaglig bitterhet.

Tillverkning

Handplockad vid optimal mognad för att förstärka det aromatiska uttrycket och kroppen hos vinerna. 3 veckors jäsning med skalkontakt med naturliga jäststammar, följt av 8 månaders lagring på jästfällning i rostfri ståltank. Ingen tillsatt sulfit och vinet är ofiltrerat.

Lagring

Vinet har vilat 8 månader på sin jästfällning i rostfria ståltankar.

Passar till

Gott till grönsaksbaserade aptitretare och förrätter. den dominerande druvan gewurztraminer gifter sig mycket bra med smakrika rätter som karamelliserat fläsk med Szechuan-peppar och även till fågel med liknande kryddor, samt med exotiska smaker från indiska, asiatiska och marockanska köken. Prova också att dricka till kryddig korv, tabouleh och andra smaker från mellanöstern. Bra alternativ till söta Gewurztraminers att dricka till mjuka milda ostar.

Information

Vogelgarten ("fåglarnas trädgård") ligger i sydost belägen mellan Grand Cru Furstentum och Grand Cru Mambourg. Den branta sluttningen optimerar vinrankornas exponeringen för solen. Där produceras överdådig Gewurztraminer och Pinot Gris med stor aromatisk komplexitet, elegant struktur och god lagringspotential.