Blackwater Sophie Cinsaut Cabernet Franc

  • 2021
  • Blackwater Wine
  • Sydafrika, Western Cape

249 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 92215

Sortiment Systembolagets tillfälliga

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 13,5 %

Röda viner

Karaktär

Generös, nyanserad, fruktig doft med inslag av söta röda bär, körsbär, svarta vinbär och kryddor. Smakrikt, nyanserat och fruktigt vin med inslag av både röda och mörka bär med en fin mineralton, fat, lakrits och vitpeppar. Lång, nyanserad eftersmak.

Tillverkning

Cabernet franc avstjälkades helt och fick macerera i upp till 25 dagar innan druvorna pressades och vinet flyttades över till 500 liter stora, franska ekfat. För cinsault användes 40-60% hela klasar. Druvorna fick får macerera i 15-20 dagar innan pressning och vinet flyttades därefter över till en kombination av betongägg och 500 liter stora, franska ekfat. Jäsningen för båda druvsorterna sker enbart med hjälp av den naturliga jästen.

Lagring

De två druvsorterna blandades i augusti och därefter följde ytterligare 6-8 månaders lagring på en mix av 300 och 500 liter stora franska ekfat. Vinet buteljerades utan filtrering eller klarning.

Passar till

Serveras till smakrika rätter av lamm-, nöt- eller viltkött.

Information

Årgång 2021 är den andra årgången av Blackwater Sophie. Vinet har fått sitt namn efter Francois dotter och producerades för första gången 2020 vilket är Sophies födelseår.