Universal Riesling

  • 2021
  • Markus Molitor
  • Tyskland, Mosel

159 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 54235

Sortiment Systembolagets beställning

Totalsyra 7,5 g/l

Restsocker 10,1 g/l

Förslutning Skruvkork

Alkoholhalt 11,5 %

Vita torra viner

Vegan

Karaktär

Frisk och fruktig druvtypisk doft med inslag av grönt äpple, persika, grapefrukt och mineral. Torr, välbalanserad aromatisk smak med hög mineral, inslag av av citrus och vit persika. Lång elegant len eftersmak.

Tillverkning

Druvorna krossades sedan varsamt följt av flera timmars maceration för att få ur optimalt med smak och mineral av druvornas skal. Musten fick sedan jäsa naturligt på sin jästfällning så kallat "sur-lie" på rostfria ståltankar vid låg temperatur så att druvornas arom utvecklades perfekt att ge en riktigt fruktig och elegant Mosel Riesling. Innan buteljering vilar vinet en kortare tid på ekfat.

Passar till

Asiatiska smaker, sushi och till rätter av fisk och skaldjur. Prova även till mexikanska smaker som till exempel en fish taco.

Information

Universal Riesling är resultatet av ett fint samarbete mellan tyska topproducenten Markus Molitor i Mosel och Jennie Walldén här i Sverige. Jennie Walldén är matkreatör, krögare och sommelier känd från TV4 och Sveriges Mästerkock. Vinet är speciellt framtaget att passa asiatisk mat och såklart det koreanska köket som är Jennies absoluta specialitet.