Tilltugg
Pepparkakor och ädelost är en klassiker, men här bjuder vi på tre andra sorters toppings till minglet. De salta och syrliga ostarna skapar en liten smakbrygga till ett glas bubbel, som behöver vara fruktigare och har lite mer sötma än normalt, som en Prosecco.
Toppa med följande:
Manchego + hjortronsylt + färsk rosmarin
Chèvre + fikon + honung
Färskost + grapefrukt + basilika
Matcha med Onbrina Prosecco di Conegliano Valdobbiadene som du hittar på Systembolagets hylla för 119 kr.
4 portioner
2 kokta humrar
2 dl crème fraiche
1/2 citron, juice
salt
80 g regnbågslaxrom
dill, solrosfrögroddar & olivolja
Skala hummern och dela köttet i mindre bitar. Blanda crème fraiche, citron och salt. Lägg citronkrämen i botten på tallriken. Toppa med hummer, rom, dill, groddar och en olivolja av bra kvalitet.
Matcha med två Grand Cru-klassiker på Champagne-hyllan; Pierre Peters Cuvée de Réserve NV eller Diebolt-Vallois Prestige Extra Brut NV.