Tilltugg

Adventstilltugg med pepparkakor som passar till fruktig Prosecco

Pepparkakor och ädelost är en klassiker, men här bjuder vi på tre andra sorters toppings till minglet. De salta och syrliga ostarna skapar en liten smakbrygga till ett glas bubbel, som behöver vara fruktigare och har lite mer sötma än normalt, som en Prosecco.

Toppa med följande:

Manchego + hjortronsylt + färsk rosmarin

Chèvre + fikon + honung

Färskost + grapefrukt + basilika

Matcha med Onbrina Prosecco di Conegliano Valdobbiadene som du hittar på Systembolagets hylla för 119 kr. 

 

Nyårstilltugg med hummer, citronkräm, rom och örter till champagne

4 portioner
2 kokta humrar
2 dl crème fraiche
1/2 citron, juice
salt
80 g regnbågslaxrom
dill, solrosfrögroddar & olivolja

Skala hummern och dela köttet i mindre bitar. Blanda crème fraiche, citron och salt. Lägg citronkrämen i botten på tallriken. Toppa med hummer, rom, dill, groddar och en olivolja av bra kvalitet.

Matcha med två Grand Cru-klassiker på Champagne-hyllan; Pierre Peters Cuvée de Réserve NV eller Diebolt-Vallois Prestige Extra Brut NV. 

  • tilltugg
  • snacks
  • förrätter
  • plockmat
  • mingel
  • nyår
  • jul
  • advent