Allt det goda från Italien

Parmesanpasta med rostade hasselnötter a'la Swedish Foodie

Ingredienser: Pasta (Fettucini eller valfri), massor av riven parmesan, vispgrädde, smör, vitlök, persilja, hasselnötter, bröd (rostbröd eller surdeg) samt salt

Halvera och rosta sedan hasselnötterna i torr panna tills de fått lite färg. Mixa brödet i mixer till smulor. Stek smulorna med en rejäl klick smör i pannan. När de är gyllene tillsätter du riven vitlök och hackad persilja och stek en stund till. Smaka av med salt.

Koka pastan enligt anvisningarna i rejält saltat vatten. Häll av pastan men spara lite av pastavattnet. Lägg i pastan i kastrullen igen och ställ tillbaka på spisen men sänk temperaturen till lägsta möjliga. Tillsätt en skvätt grädde, mängder med riven parmesan, svartpeppar och lite av pastavattnet. Rör så allt blandar sig. Blir det för stabbigt tar du i lite mer pastavatten tills du är nöjd med konsistensen.

Toppa med rostade hasselnötter och brödsmulorna och hugg in!

 

Pizza Bianco med trattkantareller & svartkål a'la Swedish Foodie

Till degen behövs 7dl Mjöl, 12gr Jäst, 1 tsk salt, 2 tsk socker och 3 dl kallt vatten. Fyllningen består av trattkantareller, svartkål, smör, vitlök, olja, crème fraiche, mozzarella och körvel

Lös upp jäst i vattnet. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt lite i taget i en degblandare. Knåda degen i 10 min tills den är slät och smidig. Låt jäsa i rumstemperatur i bunken i 4-6h. Dela degen i 4 lika stora delar. Forma bollar och låt jäsa 30 min.

Stek trattkantarellerna i smör tills krispiga. Smaka av med salt. Mixa vitlök med lite olja.

Baka ut pizzorna och toppa med mozzarella, Crème Fraiche, vitlök, svartkål, kantarell och baka av på maximal värme i ugnen på varm plåt eller bakstål. Grädda tills gyllene ca 3–7 min beroende på hur bra ugn du har.

 

Ragu med tryffelsalami och pappardelle a'la Foodfolder

Ingredienser (4 pers)
1,4 kg kalvlägg, 2 msk olivolja, 4 klyftor vitlök, 1 st gul lök, 0,5 dl tomatpuré, 1 st kalvbuljong, 1 dl vitt vin, 1 dl vatten,1 st citron, salt & vitpeppar,1 st rosmarinkvist, 10 blad salvia, 8 st svarta oliver

Tillbehör:
12 skivor tryffelsalami
parmesan
papadellepasta

(Koktid - Kött på ben ca 3-4 tim, Grytbitar ca 1-1 1/5 tim, Färs ca 40 min -1 tim)

Hacka löken och vitlöken fint och fräs rikligt i olivolja.
Tillsätt köttet i grytan och bryn det.
Häll sedan ned tomatpuré, vin, buljong och örter.
Tvätta och riv zesten (det yttersta skalet) av citronen och tillsätt i grytan. 
Låt ragun sjuda på låg värme tills den blir len och tjockare i konsistensen. Behövs det addera vätska häll på mer vatten eller vin.
Tillsätt vitpeppar och oliver.
Rosta salamin i ugnen till flarn i ca 100 grader, 8-10 min.
Servera ragun med nykokt pappardelle, parmesan & tryffelsalamiflarn.

 

Pasta Carbonara med sidfläsk a'la Swedish Foodie

Ingredienser: Sidfläsk, schalottenlök, ägg, parmesan, salt, peppar, pasta (gärna färsk) och persilja

Stek sidfläsket tills det blivit krispigt. Addera hackad schalottenlök och stek försiktigt till dess att löken blivit mjuk.

Blanda ägg med parmesan, en nypa salt och svartpeppar

Koka pasta till dess att den nästan är helt klar. Häll av vattnet. Addera pastan till fläsket och löken och rör ihop.

Addera äggröran och rör om ordentligt så att det blir riktigt krämigt! Addera persilja. Lägg allt det goda på en tallrik, toppa med mer parmesan, en äggula och persilja.