Mezzacorona Sicilien

Mezzacorona finns även på Sicilien

För många är Mezzacorona synonymt med svala alpviner från Trentino i norra Italien, men få känner till att detta är en producent som även förfogar över vingårdar på den södra delen av Sicilien - Sambuca di Sicilia och Acate. Här finns både sol och vind som tillsammans skapar goda förutsättningar för smakrika och eleganta viner på både inhemska och internationella druvor. Som en hyllning till det sicilianska och med stor respekt för naturen har vineriet byggts i en traditionellt, lantlig stil med gårdsplan (baglio), men där teknologin är modern och det finns ett starkt hållbarhetstänk.

Här finns idealiska förutsättningar för att producera smakrika viner, full av intensitet, en mjuk sötma och frisk elegans, med unika dofter och smaker från Sicilien. Viner som passar till mycket, även till det söta.

Sicilien är färger, dofter och smaker

Sicilien är korspunkten i medelhavet mellan Europa och Afrika, en mångkulturell smältdegel som präglat kulturen, arkitekturen, naturen och maten. Färgerna, dofterna och smakerna är lite starkare här helt enkelt och många är de besökare som förälskat sig i den vackra ön och drömmer om ett eget palazzo i någon av de små kullerstensbelagda byarna. 

Från Mezzacoronas ekologiska vingårdar på Sicilien kommer Mileo Bianco Organic, en vit blend på druvorna grillo och zibibbo som fångar Sicilien rikedom av blommor och solmogna frukter. Druvorna vinifieras separat, pressas försiktigt och jäser under låg temperatur.  Efter blandning vilar vinet på sin egen jästfällning fram till buteljering. Resultatet är ett aromatiskt vin med florala inslag av akacia och apelsinblom tillsammans med vit stenfrukt. I smaken finns toner av päron, solmogen persika, fläder och citrus med en liten restsötma.