Höstens skafferi
1 gul lök
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
2 tsk tomatpuré
1 tsk färsk timjan
2 1/2 dl vitt vin
2 dl fiskfond
2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1 pkt saffran
salt
500 g blåmusslor
200 g hjärtmusslor
300 g räkor med skal
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Fräs hackad lök och finhackad vitlök lätt på svag värme. Rör ner tomatpuré och stek i ytterligare några minuter.
Tillsätt timjan. Häll i vin och låt koka upp. Häll i fond, grädde, crème fraiche och saffran.Sjud i 15 minuter. Smaka av med salt.
Skala räkor. Skölj musslor och släng de som är öppnade. Tillsätt räkor och musslor och låt koka med hastigt.
Servera soppan med vitlöksbröd och Stella Bella Chardonnay.