Grillrecept
Hamburgare med ännu mer smak är sommarens grillnyhet. Banda valfri färs med chorizofärs för att få mer smak på din burgare. Lägg sedan till spännande tillbehör som picklad silverlök med jalapeño och parmesankräm så får du ännu mer smak på den klassiska burgaren.
Vi kan tipsa om flera röda viner ur vår portfölj som passar till denna uppdaterade klassiker. Alla viner hittar du på Systembolagets hyllor under respektive land.
Italien: Colle Reale Rosso från Abruzzo, mjukt kryddigt och fruktigt på druvan Montepulciano - 119 kr.
Frankrike: Mjuka och fruktiga Château Pech-Latt från franska Languedoc, en blend på bland annat syrah och grenache - 169 kr
Sydafrika: Kraftiga och fruktiga Big Joe Barell Matured Red Wine Blend på druvorna cabernet sauvignon, pinotage och merlot.
Burgare
200 g chorizofärs
200 g valfri färs, t.ex nöt eller vegofärs
Salt
Svartpeppar
4 st cheddarostskivor
Picklad silverlök med jalapeño
2 st silverlökar, tunt skivade
2 st jalapeño, tunt skivade
1 dl ättika (12%)
2 dl socker
3 dl vatten
0,5 tsk salt
Parmesankräm
1 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
60 g finriven parmesan
Salt
Svartpeppar
Picklad silverlök med jalapeño: Koka upp lagen med ättika, socker, vatten och lite salt. Lägg tunt skivad lök och jalapeño i en ren glasburk. Häll över lagen och låt den svalna. Förvara i kylen till servering.
Parmesankräm: Blanda alla ingredienser i en skål och smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen till servering.
Burgare: Blanda färserna och krydda med salt och peppar. Forma 4 st jämnstora burgare. Grilla burgaren på båda sidor tills innertemperatur på 72 grader. Viktigt att den blir genomstekt när du använder rå korv i. Lägg på en ostskiva på varje burgare på slutet och låt smälta.
Montera bröden med parmesankräm, sallad, burgare, picklad lök och jalapeño och servera till grillade majskolvar. Smaklig spis!