Grillrecept

Nu grillar vi!

Kyckling- eller tofuspett
700 g kycklinglårfilé eller 700 g fast tofu
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 tsk timjan & 1 tsk oregano
2 msk olivolja
2 msk citronjuice
2 tsk flytande honung
1 tsk flingsalt & 1/2 tsk svartpeppar

Sparrissallad
1 knippe grön sparris
1 gurka
1 romansalladshuvud
1 dl kalamataoliver
2 msk olivolja & 1 msk vinäger
salt och peppar

Fetaostsmör
50 g rumstempererat smör
50 g fetaost
2 msk kapris
1 msk citronskal & 1 msk dill

Så här gör du grillspetten

Skär kyckling eller tofu i mindre bitar.
Blanda vitlök, timjan, oregano, olivolja, citronjuice, honung, salt och peppar i en skål och blanda väl.
Marinera kycklingen eller tofun i minst 1 timme.

Skiva sparrisen och gurkan tunt längs med, använd en mandolin eller osthyvel. plocka salladshuvudet.
Lägg grönsakerna på en serveringsfat och toppa med oliver, olivolja, vinäger, salt och peppar före servering.
Blanda alla ingredienser till fetaostsmöret.

Trä kycklingen eller tofun på blötlagda träspett.
Grilla köttet eller tofun runt om i 8-10 minuter.

Servera med salladen och fetaostsmöret.

Matcha med Santa Vittoria Langhe Rosso som finns på Systembolagets hylla.