Grillrecept
4 x 200 gr oxfilé eller biff
4 schalottenlökar
50 gr smör
0,5 dl grönpeppar i lag
0,5 dl Cognac
3 dl kalvfond (hemgjord eller utspädd fond från flaska)
3 dl vispgrädde
salt och nymalen peppar
2 påsar haricots verts
Parmesan
Citron
olivolja
Skala och finhacka löken. Smält smöret i en kastrull och tillsätt finhackad lök samt den avrunna grönpepparn. Svetta några minuter tills löken blir transparent.
Stäng av fläkten och häll på Cognac. Passa ögonbrynen eftersom det kan fatta eld och slå upp flammor så var vaksam när du gör det. Låt alkoholen koka bort några minuter och slå på kalvfond.
Koka ner till hälften återstår och slå på grädde. Koka ner såsen tills den har en god och intensiv smak. Smaka av med salt, peppar och en liten skvätt Cognac om du så önskar. Red såsen lite med maizena om du tycker att den är för tunn. Rör eventuellt ner ett par extra droppar konjak när det är dags att servera.