Santa Vittoria Langhe Rosso

  • 2018
  • Giacomo Borgogno
  • Italien, Piemonte

349 kr

  • BiB 3000 ml
  • Art.nr 2008

Sortiment Systembolagets fasta

Alkoholhalt 13,0 %

Röda viner

Karaktär

Kryddigt och mycket fruktigt med fatkaraktär och inslag av körsbär, plommon, lakrits, choklad och kaffe. Fin syra och mjuka tannier, långt avslut.

Tillverkning

De olika druvsorterna skördades och vinifierades separat när respektive sort uppnått optimal mognad. Jäsningen genomfördes vid en temperatur på 30°C i rostfria ståltankar. Efter den malolaktiska jäsningen tappades vinet över på fat.

Lagring

Nebbiolo har lagrats i 10 månader på gamla slavonska ekfat, barbera har lagrats i 6 månader på franska ekbarriquer och dolcetto har lagrats på rostfria ståltankar.

Passar till

Perfekt kompanjon till smakrika förrätter, pasta, vitt och rött kött samt färska eller lätt lagrade ostar.

Information

Världspremiär för TopFlow – en ny typ av förpackning och en svensk uppfinning. Vin på box är ett miljösmart alternativ som vinförpackning. Med den nya, svenska uppfinningen TopFlow tar boxen steget in i finvinskretsen. Det unika med den här boxen är att kranen sitter upptill, vilket gör det både lättare att ta ut kranen och att servera vin ur boxen. Nu behöver du inte längre ha boxen stående på bordskanten utan kan ställa glaset under tappkranen. Tappkranen sitter som vanligt på boxens ena gavel men i överkant i stället. Du börjar med att dra ut tappkranen precis som på en vanlig box. I nederkant på gaveln, där tappkranen i vanliga fall sitter, finns i stället en aktiveringsmekanisk. Du öppnar den lilla luckan och trycker in fingret hårt tills du hör ett klick och sedan fungerar boxen som vanligt. En fjäderbelastad platta trycker den vinfyllda innerpåsen uppåt och ger ett jämnt flöde ända tills att boxen är tömd.