Weingut Neiss

Weingut Neiss femte generationen i Pfalz

Weingut Neiss ligger i Kindenheim i Pfalz med 45 hektar vingårdar i Burgweg, Frafenstuck, Vogelsang, Heiligenkirche, Schlossberg och Sonnenberg. Det hela började 1959 med Ludi Neiss och hans fru Christine som drev både jordbruk och odlade vin. 

1997 tog sonen Axel Neiss över som den femte generationen vinmakare. Han moderniserade då familjens egendom genom att bland annat plantera om vingårdarna med klassiska druvsorter och utökade egendomen med några av de bästa vingårdslägena i området. Axel Neiss skapade också nya etiketter och en annan image för Weingut Neiss viner och har varit drivande i förändringen av arbetsmetoder i både vingårdarna och i vineriet.

"Jakten på det bästa vinet är vår motivation"

Hälften av Weingut Neiss vingårdar är planterade med vita druvsorter och i den andra hälften växer röda druvsorter. I den norra delen av Pfalz där Weingut Neiss ligger är klimatet svalare och jorden är mineralrik, vilket avspeglar sig i vinerna. Axel Weiss vision drivs av jakten på perfektion, både i vingårdarna och i vineriet.

Under 2013 gjordes investeringar och moderniseringar och en ny källarbyggnad byggdes med hänsyn till innovativ källarteknik. Pfalz svala klimat skapar förutsättningar för mogna viner med stark karaktär, komplexitet och elegans. 

"Att ta det kompromisslösa, kvalitetsorienterade arbetet i vingården och källaren till flaskan för att göra våra kunder omisskännliga. Jakten på det bästa vinet är vår motivation"