Stella Bella Wines

Stella Bella Wines i Margaret River

Stella Bella Wines i Margaret River, Australien, är frukten av en fusion mellan två passionerade själar – Stuart Pym och Janice McDonald. Tillsammans skapar de unika hantverksviner som tydligt uttrycker Margaret Rivers terroir. Stella Bella Wines startades 1996 då Stuart & Janice tog över "Suckfizzle Vineyard" som ligger i den södra delen av Margaret River.

Två år senare släpptes den första årgången av Suckfizzle Sauvignon Blanc Semillon. Ett vin som är inspirerat av Domaine de Chevalier i Bordeaux och döpt efter Lord Suckfizzle, en betydelsefull karaktär från en 1500-talsbok; Den store Gargantuas förskräckliga leverne.

Viner som de själva vill dricka

Stella Bella Wines är en av de främsta producenterna i Western Australia. De får ständiga toppbetyg för sin viner i de internationella vintävlingarna. Visionen är enkel, nämligen att producera viner som de själva vill dricka.

I dag förfogar Stella Bella Wines över fem olika vingårdar i den södra delen av Margaret River – Suckfizzle, Karridale, Forest Grove, Luminiosa och Darch. Här är klimatet svalt, vilket skapar viner som är eleganta, aromatiska och med personlighet. Vinerna ska reflektera klimatet, jorden och karaktären i den här delen av Margaret River. För att skapa rätt balans i vinerna är vinmakare Luke Jolliffe och vitikulturist Steve Martin måna om att använda sig att en respektfull odlingsprocess, där man till exempel bara använder organiskt gödsel och undviker kemikalier så långt det går.