Pichler-Krutzler

Pichler-Krutzler

Pichler-Krutzler stjärnparet från Wachau

Pichler-Krutzler är ett mycket lyckat team-work mellan två personer som bokstavligen föddes in i vinvärlden, Elisabeth Pichler-Krutzler från en vinfamilj i Wachau och Erich Krutzler kommer från en familj av kända vinodlare i Burgenland. De gifte sig, startade Pichler-Krutzler 2007 och blev mycket snabbt lysande stjärnor på den internationella vinhimlen.

Weingut Pichler-Krutzler har sin bas i byn Oberloiben, nära Dürnstein i distriktet Wachau och förfogar idag över 13 hektar förnämliga vingårdar med gamla vinstockar på kullarna i det unika landskapet kring Donau, med klassiska lägen som Klostersatz, Loibenberg, Kellerberg och Pfaffenberg. Här odlar man främst Riesling och nationaldruvan Grüner Veltliner samt en liten mängd Pinot Blanc.

Känsla och intelligens skapar storartade viner

Med stor passion och respekt för naturen skapar paret mycket personliga viner och låter varje vin förmedla sin unika berättelse om växtplats, jordmån och mikroklimat.
Skörden sker tidigt för att bevara maximal fräschör. Ingen blandning av vingårdslägena sker, inga tillsatser förekommer och vinerna får vila länge på sin jästfällning och buteljeras sedan utan filtrering.

"Vi gör inte vinerna, vi tillåter dem att födas och utvecklas", säger paret Pichler-Krutzler och menar att med känsla och intelligens i stället för teknologi hoppas de att ibland komma i närheten av att göra storartade viner.

Det målet har man nått med råge, för vinerna från Pichler-Krutzler får år efter år mycket höga poäng av de mest kända internationella vinskribenterna och hyllas för sin kompromisslösa stil.

  • Pichler
  • Krutzler