Gilbert Family Wines

Gilbert Family Wines - elegans, äkthet och passion

Gilbert Family Wines grundades 2004 av vinmakaren Simon Gilbert, vars familj arbetat som vinmakare under fem generationer. Tillsammans med sin son, Will Gilbert, producerar han viner som både hyllar familjens arv och är sanna sin natur. Simon och Will delar en stark tro på viner formade genom enkel och klok vinframställning.

Simon beskrivs som en av Australiens främsta vinmakare, vars tekniska färdigheter matchas av lyhördhet och en framstående sensorisk förmåga. Will, i sin tur, visade tidigt att han har alla förutsättningar för att bli en framstående vinmakare och dit har han kommit idag.

Australiens coolaste vingårdar

Egendomen har vingårdar i Orange, Mudgee och Eden Valley. Dessa tre vinregioner är kända "cool climate wine regions " – vilket innebär att växtplatserna är förhållandevis svala och utmärker sig särskilt genom att ge eleganta och friskt balanserade viner. Orange är Australiens högst belägna vinodlingsregion, med vingårdar som sträcker sig ända upp till 1100 meter över havet. Mudgees vackra landskap och vingårdar har jordar rika på lera, sten och kvarts. Eden Valleys robusta skönhet har ett varierande landskap med betesmarker, röda klipphällar och vingårdar som sträcker sig över böljande kullar. De vingårdar som är i familjens ägor har största möjliga potential att ge balanserade viner med en exceptionell koncentration.

Gilbert Family Wines har skapat en portfölj som kännetecknas av rena och uttrycksfulla viner. Egendomens riesling från Eden Valley har korats till Australiens främsta vid flera tillfällen. Samma gäller Gilberts shiraz från Orange. Simon och Will visar en egendom som går från klarhet till klarhet och vi ser mycket fram emot att vara en del av deras resa.

  • gilbert
  • australien