Continuum Estate

Continuum Estate - familjen Mondavis mästerverk

Ett stort vin är ett verk av flera generationer. Continuum Estate bygger på en dynamisk och banbrytande familjehistoria där fyra generationer står bakom viner som kontinuerligt tagit Kaliforniskt vin till högre höjder. I dag lever familjen Mondavis passion och hårda arbete vidare genom tredje och fjärde generationens vinmakare; syskonen Tim och Marcia Mondavi och deras barn. Tillsammans har de grundat den framstående vinegendomen Continuum Estate.

Cesare och Rosa Mondavi flyttade från Marche i Italien till USA i början av 1900 – talet. Paret Mondavi tog med sig den italienska mat- och vinkulturen. År 1919, när förbudstiden stiftades, dök en affärsmöjlighet upp. Förbudet innehöll nämligen ett undantag för hemtillverkning. Cesare Mondavi fick förtroendet av en grupp italienska emigranter att köpa in kaliforniska druvor för att på så sätt säkerställa att en god måltid kunde avnjutas tillsammans med ett gott glas vin.Cesare och Rosas son, visionären Robert Mondavi, fortsatte att utveckla familjens arbete kring vin. Med en outtröttlig ambition skapade han en vinegendom som kom att bli känd världen över.

Exceptionell växtplats på Pritchard Hill

Det kräver förstås en anmärkningsvärd växtplats. Efter flera års spanande hittade Tim ett vackert, böljande stycke land högt uppe på sluttningarna av Pritchard Hill, på Napas östra sida. På robusta och bergiga sluttningar, där salvian växer vilt och svala vindar från San Francisco Bay tämjer sensommarsolen, lyser den sällsynta gnistan av en exceptionell växtplats. Det här är vingårdar som genom varsamhet och förfining kan producera viner av absoluta världsklass.

Familjens vinodlingsfilosofi är enkel och bygger på jorden, vinrankan, solen, regnet och vinodlarens hand. Continuum Estate fokuserar på att göra få viner som ger den mest förföriska balansen mellan kraft och elegans. Här finns ett vackert samspel mellan människa och natur, där ett dedikerat, omtänksamt, raffinerat och uthålligt arbete ger form åt egendomens unika viner. Continuum är egendomens huvudvin medan Novicium är skapat för att vara mer tillgängligt.