Lupi Reali Montepulciano d'Abruzzo

  • 2020
  • Passione Natura
  • Italien, Abruzzo

109 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 2384

Sortiment Systembolagets beställning

Totalsyra 5 g/l

Restsocker 4,5 g/l

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 12,5 %

Röda viner

Ekologiskt

Lättare glasflaska

Vegan

Biodynamiskt

Karaktär

Mörkt violet med rubinröda inslag. Kryddig, fruktig doft med inslag av röda bär, björnbär och örter. Ungdomlig, fruktig och bärig smak med inslag av körsbär, choklad, örter och mjuka tanniner.

Tillverkning

Druvorna skördas för hand. Vinet är vinifierat- och lagrat på rostfria ståltankar.

Passar till

Serveras till rätter av fläsk, lamm-eller nötkött, Också till ost, pasta och det mesta inom medelhavs köket gärna kryddat med vitlök och örter.

Information

Lupi Reali betyder ”verkliga vargar” och det är dom som motivet på etiketten speglar. Druvan heter Montepulciano d'Abruzzo och kommer från vingårdar som ligger mitt i en nationalpark och där finns ”verkliga vargar”, lite mindre i storlek än de svenska men lika vilda och vackert ylande nattetid. Vingårdarna ligger i en dalgång, högt upp i Lagabergen vilket skiljer dem från huvuddelen av vingårdarna i Abruzzerna. Jordmånen är mager och klimatet hårt med kalla vintrar och heta somrar.Temperaturskillnaden är stor mellan dag och natt. Det ger en lång mognadssäsong med druvor som har både arom och koncentration när de slutligen skördas. Vinet är som framgår av etiketten både ekologiskt, veganvänligt och certifierat av Demeter.