Tilltugg
Recept för 8 portioner:
2 gurkor
150 g kallrökt lax
200 g färskost
1 citron, riven zest
ett litet knippe basilika, hackad
ett litet knippe gräslök, hackad
salt och peppar
sesamfrön
Hyvla gurkan med en skalare. Hacka lax och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Spritsa fyllningen på gurkskivorna och rulla ihop. Strö över sesamfrön.
Vispat jordnötssmör
1 dl jordnötssmör
25 g rumsvarmt smör
Flingsalt
Vispa ihop alla ingredienser luftigt med elvisp. Toppa med flingsalt.
Vispat vallmosmör
100 g rumsvarmt smör
2 msk vallmofrön
flingsalt
Vispa rumsvarmt smör luftigt med elvisp. Tillsätt vallmofrön och rör runt. Toppa med flingsalt. Servera till Universal Riesling 2021 - 159 kr
4 portioner
2 kokta humrar
2 dl crème fraiche
1/2 citron, juice
salt
80 g regnbågslaxrom
dill, solrosfrögroddar & olivolja
Skala hummern och dela köttet i mindre bitar. Blanda crème fraiche, citron och salt. Lägg citronkrämen i botten på tallriken. Toppa med hummer, rom, dill, groddar och en olivolja av bra kvalitet.
Pierre Peters Cuvée de Réserve NV - 469 kr
Diebolt-Vallois Prestige Extra Brut NV - 499 kr