Tilltugg

Celebrandum betyder att fira på latin

Distriktet Penedès i Katalonien är centrum för produktionen av Cava. Här odlas de tre lokala druvorna Macabeo, Parellada och Xarel-lo som är den klassiska topptrion i Celebrandum Cava. I Penedès ligger byn Arboç där historien om Celebrandum tar sin början. För här grundade 1919 en grupp framsynta vinbönder kooperativet Cellers de l'Arboç och byggde sin vinanläggning. De var pionjärer när det gällde att förfina vinifikationen, genom att jäsa druvmusten under kyla för att bevara frukt och fräschör, vilket gav ett vin med högre kvalitet.

Celebrandum Reserva är en Cava som är frisk och ändå har mycket smak av solmogen frukt, vilket kommer av den längre lagringen och en något högre restsötma. Därför passar Celebrandum perfekt till krabba, som är naturligt söt i smaken, men även som balans till den lilla hettan i tabascon.

Crostini med krabba 

2 dl krabbkött (plockat kött från 1 hel krabba)
1 dl majonnäs
1 tsk tabasco
1 st citron
½ tsk fänkålsfrö (rostade och malda)
1 kruka gräslök
Salt

Plocka allt kött från 1 krabba inklusive allt "smör" som sitter i kroppen. Alternativt köp plockat krabbkött.
Se till att hänga av och pressa ur vätskan ur köttet så att röran inte blir vattnig.
Blanda krabba, majonnäs, tabasco. Smaka av med salt och fänkålsfrö.

Här hittar du Celebrandum Cava!

  • tilltugg
  • vin
  • bubbel