Vitt

The Wineagency erbjuder ett antal vita viner på olika druvor och från varierande ursprung. Allra mest känt är Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc från stjärnproducenten Francois Lurton, mannen som är mästare på vita viner gjorda på druvan Sauvignon Blanc odlad i Frankrike. Han gör även Sauvignon Bordeaux, en lite lyxigare version på samma druva från Bordeaux. På vingårdarna i Argentina, Spanien och Chile producerar Francois även vita viner på druvor som Pinot Gris, Verdejo och Chardonnay. 

I Spanien hittar vi också nytillskottet Vining, som drivs av den färstarka kvinnliga vinprofilen Almudena Imhof. Hon har skapat succévinet Folklore Albarino, känd för den turkosa flaskan som är prydd med solfjädrar. Ett friskt och fruktigt vitt vin som både vinjournalister och konsumenter har tagit till sitt hjärta. Perfekt att servera till både skaldjur, fräsch plockmat eller varför inte en klassisk Toast Skagen?

Och slutligen finns Mezzacoronas Pinot Grigio från Trentino i Italien, ett mycket fruktig vitt vin med smak av fat, gula päron, mango, kryddor, citrus och vanilj.