Rött

Rött vin är det sortiment som The Wineagency har allra mest viner i och här hittar vi röda viner av olika ursprung, druvor och stilar från kvalitetsproducenter. 

Rött vin från Italien är ett av The Wineagenys signum, med välkända kvalitetsproducenter som anrika Giacomo Borgogno (Piemonte), ekologiska Valle Reale (Abruzzo) och från Veneto kommer både Salvaterra och Ca'Monitini. Storsäljarna heter Borgogno Langhe Rosso, Borgogno Barbera d'Alba, Ca'Montini Amarone och Antica Vigna Amarone. Röda viner som många har kommit att älska! 

Stjärnproducenten Francois Lurton skapar mäktiga röda viner på Malbec och Cabernet Sauvignon i Argentina, elegant Pinot Noir i Chile och det välkända röda vinet MJ Le Petit Pas, en fruktig och modern blend på sydfranska druvor i Languedoc-Roussilion.

 

Det nya Spanien representeras av Grupo Artevino, där Bodegas Orben och Bodega Izadi producerar modern Rioja och Finca Villacreces gör kraftfull Ribera del Duero, där vinet Pruno skrivit spansk vinhistoria. En annan hyllad producent av röda viner som The Wineagency arbetar med är sydafrikanska Rust en Vrede, som var först med att få med ett vin (Rust en Vrede Estate) från Sydafrika på Wine Spectators lista över världens 100 bästa viner och som fortsatt att göra det. Ett vin som finns i Systembolagets fasta sortiment. Från Sydafrika kommer också Ernie Els Wines, en av världens mest kända golfspelare som sadlat om och blivit en av Sydafrikas topproducenter. 

Från USA kommer ett flertal spännande producenter av röda kvalitetsviner på druvan Pinot Noir, däribland Evening Land och Sandhi Wines. En handfull av vinerna finns att beställa via Systembolaget eller via små lanseringar.