Rosé

Alla rosa viner från The Wineagency

Roséviner från hela världen

Rosévin ansågs tidigare vara ett vin "som fungerar till allt, men inte passar till något". En smula hårt uttryckt tycker vi som arbetar med roséviner från olika ursprung, på olika druvor och i olika stilar. Rosévin fungerar året om och passar till exempel strålande till maträtter smaksatt med saffran eller till kyckling och fisk.

Här hittar du rosévin från sydfranska Provence, Italien, Spanien, Sydafrika, Tyskland och Australien. Det allra mest kända är två viner som står stadigt på Systembolagets hylla och där fokus ligger på hållbarhet:

SAAM Chenin Blanc Rosé (Fairtrade och Vegan) från det etiska kollektivet SAAM Mountain Vineyards i Sydafrika. Colle Reale Rosé (ekologiskt och veganvänligt) från Passione Natura på druvan Montepulciano från Abruzzerna i Italien.

Sen har vi förstås beställningssortimentet och tillfälliga lanseringar. Här finns en rad spännande roséviner från Frankrike, Italien, Tyskland, Australien och Spanien. Två kommande tillfälliga lanseringar i maj är Triennes Rosé från en toppegendom i Provence och Longview Nebbiolo Rosato från Australien. 

För dig som vill ha bubblande roséviner då? Då kan du läsa mer om dem här!