Rosévin

The Wineagency har ett flertal roséviner i det fasta sortimentet, varav det allra mest kända är storsäljaren Les Fumées Blanches Rosé. Ett annat rosévin som gjort succé på hyllan är ekologiska Colle Reale Rosé från Valle Reale i Abruzzo, Italien. Samma producent står även bakom nyheten Corte Fiore Rosé. 

Provence har länge varit synonymt med blekt rosa roséviner och på The Wineagency arbetar vi med den hyllade producenten Mirabeau, som drivs av det brittiska paret Stephen och Jeany Cronk. Ett par som bröt upp från stressen i London för att förverklige drömmen om Provence. I dag säljs deras hyllade roséviner i ett femtiotal länder.

Belguardo Rosé är ett rosévin som kommer från Marchesi Mazzei, mest kända för hantverksviner från Chianti Classico. Familjen gör rosévin på Toscanas egen druva Sangiovese och på druvan Syrah. Ett annat syrahbaserat rosévin kommer från Rhônedalens stolthet Jean-Luc Colombo, som producerera Les Pins Couches Rosé. Vi arbetar även med Portugal och producenten José Maria da Fonseca, som gör rosévin under varumärket Periquita, både med och utan alkohol.

Söker du efter rosa bubblor? I så fall kan vi erbjuda både en Franciacorta från Monte Rossa och en roséchampagne från Pierre Péters. Skål!