Rosévin

Här hittar du våra roséviner

Våra roséviner

The Wineagency har ett flertal roséviner i det fasta sortimentet, varav det allra mest kända är det franska succévinet Les Fumées Blanches Rosé från Francois Lurton. Ett annat populärt rosévin är ekologiska och veganvänliga Colle Reale Rosé från italienska Abruzzerna som görs på druvan Montepulciano.

I beställningssortimentet finns en rad spännande roséviner från Frankrike, Italien, Tyskland och Spanien. Den senaste nykomligen är biodynamiska och Demeter-cerifierade Origine Rosato från Italien och producenten Passione Natura. Ännu ett vin som görs på druvan Montepulciano. Triennes Rosé kommer från en toppegendom i Provence som stjärnvinmakare från Bourgogne ligger bakom.

Söker du efter rosa bubblor? I så fall kan vi erbjuda flera kvalitetsbubbel från Italiens svala prestigeregioner där det skapas bubblor på treditionell metod - Rotari Rosé från Mezzacorona i Trentino-Alto Adige och en Franciacorta från MonteRossa i Lombardiet. Från Loire i Frankrike kommer De Chanceny Brut Rosé, en crémant på Cabernet Franc, och Rivarose Rosé på Syrah, Grenache och Cinsault från södra Frankrike.

Rosévin ger många matchningsmöjligheter året om

Rosévin ansågs tidigare vara ett vin "som fungerar till allt, men inte passar till något". En smula hårt uttryckt tycker vi som arbetar med en roséviner från olika ursprung och druvor och i olika stilar. Rosévin fungerar utmärkt året om. Här finns en uppsjö av härliga möjligheter att matcha rosé med både lagad mat, olika kryddor och en variation av tilltugg.

Blandat smågodis passar till ett fruktig rosévin, Les Fumées Blanches Rosé eller Rotari Rosé. Syrliga och milda ostar som getost, fetaost och mozzarella är en annan bra matchning, prova till Izadi Larrosa eller Triennes Rosé. Skaldjurs och kycklingrätter, gärna med örter och vitlök som smaksättning. Eller till anka och liknande fågelkött. Välj ett rosé med lite mer struktur, som Colle Reale från Passione Natura eller La Vie Rosé Trocken från Bassermann-Jordan.

Rätter med ris, som till exempel en Paella med skaldjur, grönsaker och kyckling. Saffran är dessutom en krydda som passar perfekt till rosévin. En sydfransk fisk- och skaldjurssoppa med saffran är alltså ett annat bra alternativ under höst och vinter. Välj Origine Rosato eller Rivarose Brut Prestige!

Våga prova och servera rosévin året om!