Champagne

The Wineagency och champagne är två ord som är intimt förknippade med varandra. Som vinimportör är vi stolta över att arbeta med erkända producenter av champagne - Pierre Péters och Egly-Ouriet! Inte någon av de största i volym, men definitivt i topp när det gäller kvalitet på champagne.

Både dessa tillhör de mest hyllade vinmakarna i Champagne med vingårdar i de finaste byarna. Där Pierre Péters är speciialiserade på champagne som görs till hundra procent på druvan Chardonnay anses Egly-Ouriet som den främste Pinotodlaren av dem alla. I båda fallen handlar det om småskalig odlarchampagne som hyllas av vinjournalister och konsumenter världen över.

Läs mer om Pierre Péters och Egly-Ouriet här!

Champagne är och har alltid varit det yttersta beviset på att det är fest och att det något extra fint som ska firas. Sedan millennieskiftet har champagne fått ett allt starkare fäste som dryck i Sverige och det inte bara till stora högtider som nyår och bröllop som champagnen korkas upp. Legandariska Coco Chanel lär ha sagt följande:"I only drink champagne on two occassions. When I am in love and when I am not". 

Vad är det som är så speciallt med champagne då? Förutom de historiska preferenserna. Regionen Champagne är unik med sitt läge, kritrika jordmån och svala klimat och frisk vindar. För druvorna Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier är det perfekt eftersom druvorna mognar långsamt och den viktiga syran därmed bevaras i champagnen. Det tillsammans med den unika metoden där Champagnen genomgår en andra jäsning på flaska och sedan lagras på sin jästfällning gör denna dryck helt unik i smak och struktur.