Väldoftande ragu med pappardelle

Hösten är här och vi börjar längta efter mat som värmer. Inspireras av duktiga Foodfolder, som tagit fram detta recept som passar perfekt till Fonterutoli Chianti Classico från Toscana. Vinet är silkigt med lena tanniner, fuktigheten balanserar fräschören från citronzesten i ragun och ackompanjerar kryddigheten av salvia & rosmarin.

Följ länken nedan för att se vad som du behöver handla hem!

Detta behövs!

Hacka löken och vitlöken fint och fräs rikligt i olivolja. Tillsätt köttet i grytan och bryn. Häll sedan ned tomatpuré, vin, buljong och örter. Tvätta och riv zesten (det yttersta skalet) av citronen och tillsätt i grytan. Detta ger en frisk och fräsch smak.

Låt ragun sjuda på låg värme tills den blir len och tjockare i konsistensen. Behövs det addera vätska häll på mer vatten eller vin. Tillsätt vitpeppar och oliver. Rosta salamin i ugnen till flarn i ca 100 grader, 8-10 min.

Serveras med nykokt pappardelle, parmesan & tryffelsalamiflarn. Finns det tillgång till färsk tryffel så riv över ragun.

Njut till Fonterutoli Chianti Classico!