Tjejmiddag

Är det inte dags att bjuda in vännerna på en bit mat?

Vad kan vara bättre än att möta det nya året i härligt sällskap och med god mat och dryck som passar till. I väntan på att våren ska komma gäller det att ljusa upp livet på alla sätt som man kan. Bjud in kompisarna och duka fram ett fat med ostar och charkuterier till ett gott bröd, köp hem sushi, servera en smarrig pasta eller varför inte göra egen pizza där alla får välja sin egen topping. 

Här hittar du ett fantastiskt recept på pizza!

Till pizzan matchar vi årets godaste röda italienare - Tirrenico från Marchesi Mazzei i Toscana. Ett smakrikt och elegant rött vin från södra Toscana och kustregionen Maremma som är ett fint möte mellan Bordeaux (druvorna) och Toscana (ursprunget). Ett rött vin som passar perfekt till italiensk comfort food, som pizza och pasta.

Härligt hållbar hummerröra

2018 var året då hållbarhet verkligen fick plats i det offentliga rummet. Vi tycker att det är dags att inleda det nya året med lite hållbar lyx samtidigt som vi rensar kyl, frys och skafferi. Här kommer ett enkelt, trendigt och tjejmiddagvänligt skaldjurstips som passar till Folklore Albariño från Spanien, ett härligt vitt vin med både aromatisk frukt och härlig syra med en rimlig prislapp.!

Så här efter nyårsfestligheterna går det att fynda fryst hummer i matbutikerna och bjuda på trendiga lobster rolls - korvbröd som fylls med en smakrik hummerröra! Hacka det tinade hummerköttet i lagom stora bitar och blanda med lika mkt majonnäs som creme fraiche. Smaka av med pressad citron och några stänk med tabasco. Sen är det bara att fylla upp korvbröden och servera ett krispigt och fruktigt vitt vin till som balanserar upp det feta i hummerröran. Ett annat alternativ till lobster rolls är förstås en klassisk Toast Skagen!

Plockmat - den moderna människans räddning!

Vill man gör det väldigt enkelt för sig och bara handla hem mat som kan läggas upp direkt! Det är få som inte gillar detta upplägg som kan varieras i all oändlighet beroende på tycke och smak. Mild fransk färskost eller lagrade italienska varianter? Salami, parmaskinka eller färdigskivad rostbiff? Goda oliver, marinerade kronärtskockor och bröd? Färska fikon och olika sorters nötter? Möjligheterna är oändliga och det är bara fantasin som sätter begräsningar för vad som kan "plockas upp" ur kassen eller trollas fram från kyl/frys och skafferi.

Här tycker vi att det passar allra bäst att bjuda på en smakrik röd blend, som är baserad på den populära druvan Syrah. Vinet är franskt och heter MJ Le Petit Pas och känns igen på etiketten med den lilla åsnan. Fruktigt, smakrikt och örtigt passar det perfekt till ett blandat bord och inte bränner det hål på plånboken heller!

Vintips från Spanien, Frankrike och Italien