Sorgin betyder häxa på baskiska och är stjärnproducenten François Lurtons premiumgin som bygger på druvan Sauvignon Blanc som bas. En druva François Lurton är expert på att förvalta som vinmakare och nu också har förvandlat till en gin. 

Här har han följt i fotspåren från sin farfars far Léonce Récapet, som ägde ett destilleri i slutet av 1800-talet, och skapat en ny unik gin. Sorgin är den första franska ginen med druvan Sauvignon Blanc som bas. Vanligen görs gin på potatis eller spannmål. Sorgin är kraftfull, men samtidigt mjuk, silkig och lite syrlig med toner av enbär, citrus och örter i doften. Smaken är generös och aromatisk av ginst, viol och enbär i perfekt harmoni och med fin längd och finess. Sorgin är en gin med karaktär och kan njutas ren eller med en premium-tonic som tar fram bitterheten från citrusen och fruktigheten från svartavinbärskaraktären. Som tillbehör rekommenderas grapefrukt- eller apelsinzest.

Sorgin är en gin som passar utmärkt både i en klassisk GT, men också som bas i fräscha cocktails. 

Varsågoda att inspireras!

 

"Voyager Fix"

5 cl Sorgin

2 cl färskpressad citron

2 cl färskpressad rosa grapefrukt

3 cl svartpepparsocker

Toppa med ett mousserande vin.

Häll alla ingredienser, utom bubblet, i en shaker. Fyll med is och skaka ordentligt. Sila ner drinken i ett högt glas, toppa med bubblet och granera med grapezest.

SVARTPEPPARSOCKER: Koka upp 2 dl vatten med 2 dl socker och 20-30 svartpepparkorn. Rör ordentligt så att sockret löser sig. Låt svalna och sila av pepparkornen.