Produktnyheter!

Biodynamisk rosényhet i beställningssortimentet!

Nu lanseras Origine Rosato, ett biodynamiskt rosévin som är långsiktigt hållbart såväl miljömässigt, som etiskt och socialt. Vinet är en rosé, ett naturvin av dess renaste och fräschaste slag med ursprung i Europas grönaste vinregion Abruzzerna. Här är nära 40 procent av ytan täckt av naturreservat och nationalparker.

Passione Naturas filosofi är att producera viner så naturligt som möjligt utan onödiga tillsatser. Origine Rosato är spontant jäst på sin naturliga jäst, lagrat på ståltankar samt kallfiltrerat för att återge en så naturlig produkt som möjligt och för att bevara den fina fräschören och nyanserna av vilda körsbär, örter och blodgrape. Detta biodynamiska naturvin, som är så nära hållbarhet man kan komma, är ett torrt, friskt och fruktigt rosévin som passar till sallader, fisk och kyckling eller bara som en aperitif.

Leonardo Pizzolo har gjort succé med ekologiska viner från sin vingård Valle Reale och är idag en av Italiens främsta producenter av ekologiska viner. Med ett brinnande intresse för långsiktig hållbarhet och naturen har han nu gått ett steg längre och startat det nya vinprojektet Passione Natura, som endast producerar naturligt framställda biodynamiska viner. Helt enkelt biodynamiska hållbara naturviner!

Passione Naturas ledord är "Your health is your new wealth" och kompromissar varken med naturen eller vinerna de producerar. De har skräddarsytt ett system som omfattar allt från skötsel av vingårdarna, med begränsning av skördeuttag och totalt stopp för kemiska bekämpningsmedel, till själva vinproduktionen, som sker med naturlig jäst och utan justeringar av socker- eller syra eller andra tillsatser. Allt ska vara spårbart in i minsta detalj, här gäller total transparens.