Vårskål

Tips på goda bubblor!

Äkta champagne eller mousserande? Frankrike eller Italien? Dyrt eller billigt? Det finns många bubbel att välja mellan på Systembolaget. För er som letar efter äkta champagne finns prisvärda och hyllade Pierre Péters Cuvée de Réserve, en odlarchampagne på druvan Chardonnay som görs på Grand Cru-druvor. Den har en mineralisk framtoning som passar fint till salta skaldjur i allmänhet och i synnerhet till ostron eller löjrom. Varför inte en grön vårsoppa serverad med en liten löjromstoast?

För dig som vill bjuda gästerna på något annorlunda tipsar vi om Franciacorta - Italiens svar på champagne som görs på samma druvor i Champagne. Monte Rossa Flamingo Rosé var Frank Sinatras favorit och Flamingo kommer av det anrika nöjespalatset Flamingo i Las Vegas där han var en av världsstjärnorna. Monte Rossa Flamingo passar utmärkt att bjuda på när gästerna kommer, gärna till lufttorkad skinka och lagrad parmesan. Passar också till skaldjursrätter som pasta vongole eller en Frutti di Mare.

För alla Prosecco-lovers kan vi erbjuda ekologiska Ca'Montini Prosecco  Antica Vigna Prosecco Platinum Edition D.O.C. eller Corte Fiore Prosecco. Lika goda som de är vackra att titta på! Prosecco är mer fruktig i stilen än Champagne och Franciacorta och passar därför extra bra att matcha till exempelvis sushi eller en klassisk toast skagen. 

Skål!