Sorgin

  • François Lurton
  • Frankrike,

469 kr

  • 700 ml
  • Art.nr 40260

Sortiment Systembolagets beställning

Förslutning Skruvkork

Alkoholhalt 43,0 %

Gin

Karaktär

Den initiala doften är kraftfull, men samtidigt mjuk och silkig och något syrlig med toner av enbär och sauvignon blanc-aromer så som citrus, svarta vinbärsblad och örtiga bakgrundstoner. Smaken är ren med en direkt attack som efterföljs av en generös, mycket tillgänglig palett med stor aromatisk intensitet. Fin längd och finess med toner av ginst och viol i perfekt harmoni med enbärstonen.

Tillverkning

Druvorna plockas när de uppnått perfekt mognad, de sorteras och vinifieras till ett fulländat sauvignon blanc-vin som sedan destilleras och kombineras med utvalda, naturliga växt-extrakt. Blending-metod: Neutral sprit och enbär destilleras en gång innan det blandas med destillatet från sauvignon blanc-vinet. För att skapa perfekt harmoni med sauvignon blanc-druvans aromatiska palett tillsätts sedan extrakt från grapefrukt, lime- och citronskal, viol, ginst och svartvinbärsbladsknoppar av högsta kvalitet.

Passar till

Det här är en gin med karaktär, som kan njutas ren eller med en premium-tonic som tar fram bitterheten från citrusen och fruktigheten från svartavinbärskaraktären. Som tillbehör rekommenderas grapefrukt- eller apelsinzest.

Information

Med sin gedigna erfarenhet av druvan sauvignon blanc har François Lurton och Sabine Jaren-Geneste skapat den första franska ginen med sauvignon blanc-bas. Sorgin betyder häxa på baskiska och syftar på den som outtröttligt och ”förhäxat” dansar natten lång. Sorgin, en premium destilled gin som i doft och smak inspirerats av sauvignon blanc och berikats med omsorgsfullt utvalda aromatiska växter och citrusfrukter. Den är baserad på ett traditionellt recept, inspirerat av François Lurtons passion för sauvignon blanc, en druva med smakrik, fruktig och komplex karaktär.