Sandhi Central Coast Chardonnay

  • 2019
  • Sandhi Wines
  • USA, Central Coast

239 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 95120

Sortiment Systembolagets tillfälliga

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 13,0 %

Vita torra viner

Karaktär

Nyanserad, fruktig doft med inslag av solmogen citron, gula stenfrukter, apelsinblom och mineral. Torr, frisk och fruktig smak med toner av lime, grapefrukt, mineral och fin fatton. Smakrikt, med en lång, finstämd eftersmak.

Tillverkning

Vinet har jäst delvis på ståltank och delvis på ekfat och har även genomgått malolaktisk jäsning. Inga tillsatser användes.

Lagring

Vinet har lagrats på neutrala franska ekfat. 47% av faten var barriquer om 228 liter och resterande del 500 liters fat.

Passar till

Rätter av fisk, kyckling eller ljust kött.

Information

Det här är den allra första årgången av Sandhi Central Coast Chardonnay och vinet ersätter Sandhi Santa Barbara County Chardonnay. Druvorna kommer från ett brett urval av vingårdslägen till största delen från äldre vinstockar och med olika typer av mikroklimat och jordmåner för att ge ett så komplext vin som möjligt och som i kvalitet ska överträffa Santa Barbara County Chardonnay. Rajat berättar att han och Sashi har letat länge för att hitta rätt vingårdslägen och är mycket stolt över resultatet av den första årgången. De har även valt att jobba med odlare som inte använder några ogräsmedel eller konstgödsel, det är inte bara ett filosofiskt val utan det ger även ett vin med mer energi och komplexitet.