Martineau

Guillaume Martineau kommer från en familj där vinmakandet gått i arv från far till son i generationer. Han har sina rötter i Bordeaux och i början av karriären lärde han sig att göra vin på en av världens allra förnämsta vinegendomar, Château Cheval Blanc. Under många år tjänstgjorde han som chefsvinmakare hos en av Frankrikes mest berömda vinprofiler, François Lurton, och följde med när han etablerade sig i Sydamerika, Spanien och Frankrike. De arbetade sida vid sida inte bara i vinnäringen. De ställde också upp i sydamerikanska Dakar-rallyt med Lurton vid ratten och Guillaume Martineau som kartläsare och co-driver!

Idag driver Guillaume Martineau egen verksamhet i Montagne Saint Émilion, en satellitappellation till St Émilion på Bordeauxs "högra strand". Här är den dominerar druvan Merlot, som trivs bra i den kalkrika lerjorden. Med Merlot som huvudingrediens (75%) plus Cabernet Franc – båda från upp till 50 år gamla vinrankor - skapas vinet Martineau Réserve som fått internationell uppmärksamhet i bland annat vintidningen Decanter. Ett klassiskt rött Bordeauxvin av druvor som lagrats tolv månader på franska ekfat.