Enoitalia

Enoitalia

Enoitalia står bakom succévinerna Ca' Montini 

Enoitalia är ett av Italiens tio största vinföretag, och det allra största i privat ägo. Sedan starten 1986 har familjen Pizzolos satsning stadigt vuxit och framgångarna har kommit slag i slag. En av de stora succérna är Ca´Montini med populära och prisvärda viner som passar till många olika tillfällen.

Vill man vara noggrann ligger ursprunget till Enoitalia mycket längre tillbaka i tiden. Alltsammans startade när bonden Giovanni Alberto Pizzolo efter första världskriget slog sig på odling av grönsaker och tobak. Kommande generationer la till vinodling, och idag leder fyra av hans sentida ättlingar Enotialia, brödrakvartetten Giogio, Giuliano, Augusto och Floriano. Enoitalia producerar mer än 100 miljoner flaskor vin årligen och exporterar till 80 länder i fem världsdelar.

Ca' Montini är både Amarone och Prosecco

Basen för verksamheten är anläggningen Calmasino di Bardolino i Veneto. Enoitalia har långtidskontrakt med en mängd odlare från hela Italien och producerar idag vin under mer än femton olika produktlinjer, där Ca´Montini är ett lyckat exempel på ambitionen att lyfta fram varje regions unika karaktär. Tre fjärdedelar av Enoitalias produktion går på export. De stora internationella framgångarna har gjort bröderna Pizzolo till verkliga ambassadörer världen över för italienskt vin.

Ca' Montinis prisvärda viner finns både som Amarone Classico della Valpolicella, på halv- och helflaska, och som en ekologisk Prosecco. Två populära vinstilar i Sverige som kan matchas med olika maträtter eller bara drickas som de är.  

  • Enoitalia