Ca' Montini

Ca' Montini

Ca'Montini - storsäljande Prosecco och Amarone!

Bonden Giovanni Alberto Pizzolo kom från trakterna utanför Verona, i klassiskt "Amaroneland" i regionen Veneto i nordöstra Italien. I det Europa som härjats av första världskriget köpte han mark och började odla grönsaker och tobak och blev mycket framgångsrik. Hans söner tog så småningom över och skapade ett livskraftigt företag med 400 anställda, Enoitalia, som är verksamma över hela Italien och som har sin bas i livsmedel och vin. Man äger bland annat den ansedda vinegendomen Valle Reale i regionen Abruzzerna i östra Italien, vars ekologiska viner också är storsäljare i Sverige.

När familjen Pizzolo köpte Ca´Montini slöts cirkeln och man var tillbaka där allt började, i "Amaroneland". Egendomen skapades på 1700-talet som sommarnöje åt adelsfamiljen Montini, men här har odlats vin sedan romartiden. Här dominerar de klassiska druvorna Corvina, Rondinella och Molinara, som efter skörd lufttorkas några månader innan de pressas till kryddig, smakrik och lagringsduglig Amarone.

Ca'Montini finns även som Prosecco, ett lättgillat, friskt och fruktigt mousserande vin med verklig festkänsla. Druvan som ani Prosecco heter Glera och Ca´Montinis storsäljande ekologiska version är torr och frisk med en härlig doft av citrus och vita blommor.

  • Ca' Montini
  • Amarone
  • Valpolicella
  • Prosecco