Pierre Péters Réserve Oubliée

  • NV
  • Pierre Péters
  • Frankrike, Champagne

659 kr

  • 750 ml
  • Art.nr PP1201

Sortiment Privatimport

Alkoholhalt 12,0 %

Champagne

Karaktär

Elegant, nyanserad doft och smak med inslag av vita blommor, mandel, blodgrape, mandarin, rostat bröd och mineral. Lång, djup och komplex eftersmak.

Tillverkning

Druvorna skördas manuellt med noggrann sortering redan i vingården, och pressas försiktigt vid ankomsten till vineriet. Varje vingård, varje block vinifieras separat och jäses under noggrann temperaturkontroll, först alkoholjäsning och därefter hel eller delvis malolaktisk jäsning. Vinet får sedan ligga på sedimenten (sur lie) i minst 6 månader, med en eventuell lätt omdragning vid behov. Sammanställning av cuvéen görs med urval av basviner från alla våra Grand Cru-vingårdar och enligt solerametoden, dvs champagnen består av mer än 15 olika årgångar för att få ett speciellt djup och stil.

Lagring

Efter en ovanligt lång mognadstid i flaska, blir varje cuvée degorgerad tre månader före leveransen. Vid degorgeringen fylls varje butelj upp med ett druvmust som lagrats på små ekfat (80 L) tidigare använda för cognac, och får den dosage (sockerhalt) som enligt familjen Peters passar cuvéen.

Passar till

Som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.

Information

Årgångslös champagne är en blend av flera årgångar, normalt 3-4 stycken. ”Réserve Oubliée” är något helt unikt, nämligen en cuvée av mer än 15 olika årgångar, den äldsta från 1988! Det ger en champagne med oöverträffad komplexitet. Även om namnet antyder det, handlar det här inte om något ”bortglömt” vin, tvärtom rör det sig om små mängder basvin som omsorgsfullt sparats för att skapa en unik cuvée i mycket begränsad upplaga. Vinerna från Pierre Peters är ovanligt njutbara redan som unga, men med rejäl mognad blir de majestätiska! ”Réserve Oubliée” ger det bästa av två världar – frisk fräschör i perfekt harmoni med magnifik mognad.