Luminosa Chardonnay

  • 2019
  • Stella Bella Wines
  • Australien, Margaret River

349 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 1031421

Sortiment Privatimport

Förslutning Skruvkork

Alkoholhalt 13,5 %

Vita torra viner

Karaktär

Exotiska komplexa aromer som exploderar ur glaset. Vit persika, mandel, lime och grapefrukt kompletteras med en havsspray och vanilj från fransk ek. Kraftfulla smaker av citron, lime och rosa grapefrukt driver gommen. Generös frukt balanserad med frisk syra och mogna fenoler, skapar smaker som får din gom att salivera.

Tillverkning

Luminosa görs i vingården. Chardonnay druvan är av en klon som heter Gin Gin vilken ger fin rundhet trots det för Australien svalare klimatet som kan vara svårt för vanlig chardonnay. Druvorna handplockades tidigt på morgonen då det är svalt för att druvorna ska ha perfekt smakmognad och fräschör. Druvklasarna pressas hela för att bibehålla fruktens renhet. Musten får vila över natten och överfördes på jästfällning till franska ekfat för naturlig jäsning. Battonage utförs regelbundet för att säkerställa den perfekta balansen av smak, komplexitet och struktur. Vinet buteljeras oklarifierat och ofiltrerat.

Passar till

Gott till kyckling och gris.

Information

Luminosa Vineyard är beläget på toppen av den prestigefyllda Boodjidup-dalen, en del av underregionen Wallcliffe i södra Margaret River. Området är känt för att producera några av de mest internationellt hyllade Chardonnays från Margaret River. Just detta vin är av en klon som heter Gin Gin Chardonnay.