Léonce Vermouth Extra Dry

  • François Lurton
  • Frankrike,

175 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 82633

Sortiment Systembolagets beställning

Förslutning Skruvkork

Alkoholhalt 16,0 %

Vermouth

Karaktär

Gyllene färg, kraftfull doft med toner av citrus (rosa grapefrukt, mandarin, citron och apelsinskal), viol och salvia. Paletten är aromatisk och frisk med inslag av litchi efterföljt av en balanserad bitterhet med kryddiga toner av lakrits och malört.

Passar till

Njut Léonce Vermouth serverad på is eller använd den som en ingrediens i cocktails, varför inte tillsammans med François Lurtons gin Sorgin.

Information

Léonce extra dry white vermouth reflekterar arvet från Léonce Récapet, François Lurtons farfars far som på ett innovativt sätt drev sitt eget destilleri i Bordeaux i slutet av 1800-talet. Genom François Lurtons kunskap och erfarenhet som vinmakare har han lyckats skapa en elegant och komplex vermouth av sin favoritdruvan Sauvignon Blanc. Léonce är en extra torr vit vermouth gjord på utvalda Sauvignon Blanc-druvor som vuxit i Gers, Côtes de Gascogne. Efter att vinet destillerats till 70 procent alkohol berikas det med ingredienser som efter macerering förstärker druvans aromatiska uttryck. Resultatet blandas sedan med basvin från den senaste årgången Sauvignon Blanc från François Lurtons egendom Domaine Les Fumées Blanches. Resultatet blir en välbalanserad vermouth med intensiv och komplex aromatisk profil. Ingredienser: Alkohol gjord på Sauvignon Blanc, rosa grapefruktskal, bitter apelsin, mandarin, citron, lime, litchi, viol, lakrits, malört och salvia.